سمپاشی درختان میوه و نکات ایمنی مربوط به آن
آیا روزهای بارانی و طوفانی مانعی برای سمپاشی درختان میوه به حساب می آیند؟
بررسی وضعیت آب و هوا قبل از شروع سمپاشی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تا چندین ساعت پس از سمپاشی نباید به هیچ وجه بارندگی رخ دهد، زیرا در اثر بارندگی اثر سم از بین خواهد رفت. از این رو باید در ابتدا وضعیت آب و هوایی را بررسی کنید و سپس اقدام به سمپاشی نمایید.
همچنین به هیچ وجه نباید در روز های بادی اقدام به سمپاشی درختان میوه نمایید. در غیر این صورت باد بُردگی اتفاق خواهد افتاد.
این اتفاق علاوه بر کاهش کارایی سمپاشی عوارض دیگری نیز با خود به همراه خواهد داشت. به طور مثال باد بردگی سم منجر به بروز مشکلات تنفسی شده و با تاثیر بر روی گیاهان مجاور منجر به سوختگی آن ها خواهد شد.
نکات ایمنی حین سم پاشی:
وسایل ایمنی سم پاشی
لباس کار مناسب
دستکش لاستیکی بدون سوراخ
کلاه ضد آب با لبه پهن
ماسک تنفسی فیلتردار
چکمه های پلاستیکی تا زیر زانو
عینک مخصوص
هنگام سم پاشی:
سم را بو نکنید.
سیگار نکشید.
از خوردن و آشامیدن بپرهیزید.
به راهنمای استفاده برچسب سم در مورد اختلاط علف کش با سایر سموم یا کودها توجه کنید.
در باد مالیم سم پاشی کنید.
در جهت باد سم پاشی کنید.
در باد شدید سم پاشی را متوقف کنید.
فشار سم پاش را طوری تنظیم کنید که اندازه قطرات سم نه خیلی ریز و نه خیلی درشت باشند (در صورت اختلاط نادرست ممکن است گیاهسوزی رخ دهد.)
نکات ایمنی بعد از سم پاشی:
بعد از سم پاشی استحمام کنید.
لباس خود را عوض کنید.
از ظروف خالی سم دوباره استفاده نکنید.
ظروف شیشه ای خالی سم را بشکنید.
ظروف خالی سم را در کنار نهر آب رها نکنید
پس از سم پاشی مخزن سم پاش و لوله ها را با مواد قلیایی مانند پودر لباسشویی بشویید.
توجه: چنانچه هنگام سم پاشی یا کمی پس از آن همراه با علائم مسمومیت احساس ناراحتی کردید به سرعت به پزشک مراجعه کنید.
هشدارهای لازم به کشاورزان در خصوص مصرف کود وسم:
مصرف بیش از حد كودهای شیمیایی در مزارع و باغها تهدیدی جدی علیه سلامت انسان است. به عنوان مثال كود اوره كه به علت ارزان بودن به مقدار زیادی مصرف می شود بعد از استفاده در محصولاتی مانند پیاز و سیب زمینی به نیترات تبدیل شده و در آن تجمع مییابد. نیترات یك ماده سرطان زا است و باعث سرطان دستگاه گوارش، ناهنجاری های عصبی و اختلال در سیستم غدد درون ریز و سیستم ایمنی بدن می شود. كود های فسفاته نیز پس از مصرف در گیاهانی مانند سیب زمینی سم كادمیوم تولید می كند كه كادمیوم نیز علاوه بر خاصیت سرطان زایی، باعث كوتاهی قد در كودكان و اختلال در كاركرد كلیه ها می شود
استفاده گسترده، روزافزون و نابجا از آفتکش های سمی نیز با بروز بیماریهای خطرناکی چون سرطان خون، سرطانهای دستگاه گوارش و سایر اختلالات فیزیولوژیکی در بدن انسان در ارتباط می باشد ، همه آفتکشها بدون استثناء و با نسبت های متفاوت روی تعدای از ارگانیسم ها ، اندامها و فرآیندهای حیاتی انسان اثرات سمی و مضر دارند که با رعایت اصول بهداشتی شاید بتوان حداقل از خطرات آنها به نحوی مصون و ایمن ماند.
دیدگاهتان را بنویسید