ورود و عضویت
0

سبد خرید شما خالی است

علف انگلی سس و راههای مقابله با آن

لاهیج جوجه
16 مرداد 1402

کنترل سس:

1-توصیه های عمومی:

– استفاده ار بذر سس گیری شده هنگام کاشت محصول

– در صورت استفاده ار کود حیوانی باید حتما از نوع پوسیده آن استفاده شود تا اگر به بذر سس آلوده باشد از میان برود.

– علف های هرز واسطه مناسبی برای اتصال سس به محصول می باشند، لذا کنترل علف های هرز و باغ یکی از بهترین راه های مبارزه با سس می باشد.

– از تعلیف دام در محل های آلوده به سس بذر نشته خودداری شود زیرا این بذرها می توانند توسط فضولات دام به مناطق دیگری انتقال یابند.

– سس را قبل از به بذر نشستن به هر طرق ممکن نابود نمایید: مکانیکی، شیمیایی، سوزانیدن و غیره. زیرا همین بذرها خاک را برای سال آینده آلوده می سازند.

– هر قطعه از رشته های سس در طول فصل بهار و تابستان به تنهایی می تواند رشد کرده و آلودگی ایجاد نماید. لذا به هنگام مبارزه مکانیکی کلیه سس های کنده شده باید در جایی به دور از محصول جمع آوری و روی آن نیز خاک ریخته شود. یا بهتر این که سوزانیده شوند تا بذرهای موجود نیز از میان بروند.

– ایجاد تناوب زراعی در زمین های آلوده به سس با کاشت محصولات مقاوم مانند: گندم، جو، ذرت و یا سویا.

– شخم عمیق بذرهای جدید سس را به عمق خاک می برد و از جوانه زدن آنها جلوگیری به عمل می آورد. زمین هایی که به این منظور شخم زده می شوند باید تا چندین سال بعد، شخم عمیق زده نشوند تا از بالا آمدن بذور دفن شده جلوگیری به عمل آید. البته این عمل باعث می شود تعدادی از بذرهای دفن شده در عمق خاک نیز به سطح آورده شوند.

برای مبارزه با این بذور تیلر و یا شخم کم عمق در بهار جوانه های سس را نابود می سازد.

– کنترل سس های حواشی مزرعه با روش های توصیه شده (مکانیکی . شیمیایی . سوزانیدن و غیره) برای پیشگیری از انتقال بذر آن از طرق کانال های آبیاری، حیوانات و غیره.

تاخیر در آبیاری محصول تا حد زیادی که به آن آسیبی وارد نشود و در نتیجه خشک نگه داشتن خاک تا عمق 2 سانتی متر مانع از جوانه زدن بذر سس می شود.

2- مبارزه با سس در مزارع و یونجه:

– استفاده از بدر سس گرفته شده هنگام کاشت.

– کاشت یونجه در اواخر تابستان یا در پاییز به جای بهار، آلودگی اولیه سس را با رسیدن فصل سرما از میان می برد.

– کاشت با تراکم بالا ایجاد سایه نمی نماید و از جوانه زدن سس جلوگیری به عمل می آورد.

– در مناطقی که یونجه باید در بهار کاشته شود می توان از 15-12 کیلو گرم در هکتار علف کش دکتال (کلرتال دیمیتل 75درصد پودر) قبل از سبز شدن یونجه و علف های هرز از جمله سس استفاده نمود. در یونجه چند ساله (از سال دوم به بعد) دکتال را می توان در اواخر زمستان اندکی قبل از رویش بهاره یونجه، سمپاشی نمود. هنگام مصرف این علف کش زمین باید از رطوبت کافی برای تاثیر بیشتر سم برخوردار باشد. بنابراین در صورت خشک بودن زمین یک نوبت آبیاری مزرعه توصیه می شود.

– در صورتی که پیشگیری های فوق انجام نشد و یا به عللی موثر واقع نشد و مزرعه باز هم به سس آلوده گردید لکه های آلوده به سس را می توان به روش های زیر از میان برد : پاشیدن محلول 1% پاراکوت (یا 3 لیتر در هکتار ) در منطقه آلوده به سس.

سوزانیدن منطقه آلوده توسط شعله افکن و یا وسایل مشابه.

پاکسازی مکانیکی منطقه از سس و بیرون بردن انگل به خارج از مزرعه.

– در صورتی که منطقه وسیعی از مزرعه به سس آلوده باشد می توان توسط علف کش رانداپ ( گلیفوزیت 41 درصد ای سی ) به میزان 730-360 سی سی در هکتار زمانی که یونجه ارتفاع 25- 20 سانتی متر داشته باشد سمپاشی نمود. این سمپاشی باید یک با پس از ده روز تکرار شود.

در یونجه سال اول سمپاشی باید در زمان 8 برگی یونجه انجام پذیرد.

– در زمان آلوده بودن یونجه به سس، برداشت محصول باید قبل از به بذر رفتن سس صورت پذیرد تا از انتشار بذر ممانعت شود.

– از سال دوم به بعد تاخیر در برداشت یونجه با سایه انداختن روی زمین مانع جوانه زنی بذر سس می شود.

3- مبارزه با سس درختی در باغ ها:

معمولا باغ هایی به سس آلوده اند که از نظر مدیریت علف های هرز ضعیف هستند. بنابراین بهترین اقدام برای آلوده نشدن باغ ها به سس مبارزه کلی با علف های هرز آن می باشد. زیرا علف های هرز به خصوص بعد از بلند شدن واسطه مناسبی برای رسانیدن سس به سبزینه درختان هستند.

بریدن پا جوش درختان و حتی الامکان شاخه های نزدیک به زمین امکان آلودگی به سس را به حداقل می رساند.

برای مبارزه با علف های هرز در باغ ها (به خصوص انار) می توان در اوایل رشد سس و علف های هرز توسط محلول 1% پاراکوت ( یا 3 لیتر در هکتار) سمپاشی نمود. ممکن است عملیات سمپاشی یک یا دو بار دیگر در طول فصل رویش نیاز باشد که باید انجام شود. توجه داشته باشید که علف کش پاراکوت در اثر برخورد با هرگونه سبزینه گیاهی آن را خشک می کند بنابراین هنگام سمپاشی سم نباید به سبزینه درخت اصابت نماید.

در باغ های انگور به خصوص انگور خوابیده توصیه می شود قبل از شروع رشد بهاری سطح باغ توسط 15-12 کیلو گرم دکتال سمپاشی شود و اگر زمین مرطوب نباشد یک نوبت آبیاری پس از سمپاشی انجام شود . استفاده از دکتال در باغ های انار و سایر باغ های آلوده به سس در صورت مقرون به صرفه بودن توصیه می شود.

مبارزه مکانیکی با علف های هرز و استفاده از انواع ابزار و تیلر به تعداد دفعات مورد نیاز نیز در کنترل سس و علف های هرز موثر می باشد.

بعضی از باغداران سس درختان را با دست سس گیری کرده، آنها را در مکانی خارج از باغ می سوزانند. این کار در کاهش و جلوگیری از گسترش آن موثر است ولی درختان را کاملا از سس پاک نمی سازند و به این ترتیب مقداری سس روی درخت باقی می ماند که به بذر می نشیند و باغ را برای سال آینده آلوده می سازد.

یکی دیگر از راه های مبارزه با سس و علف های هرز در باغ ها به خصوص باغ های انار، چرانیدن گوسفند است. به این صورت که در اوایل رشد علف های هرز و سس، یک یا دو بار گوسفند را در باغ می اندازند. تجربه نشان داده است که این روش بسیار موفق و موثر است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ماشینهای کشاورزی، تراکتور

تعريف : تراكتور ماشین خودرو یا خودگردانی است که از توان آن برای کشیدن ادوات و ماشین های
لاهیج جوجه
17 تیر 1402

سمپاشی درختان میوه و نکات ایمنی مربوط به آن

آیا روزهای بارانی و طوفانی مانعی برای سمپاشی درختان میوه به حساب می آیند؟ بررسی وضعیت
لاهیج جوجه
18 شهریور 1402
آشنایی با چند گیاه دارویی

آشنایی با چند گیاه دارویی

خواص دارویی زیره سیاه: زیره سیاه کاهش دهنده وزن و برای لاغری بسیار مفید می باشد، همچنین
لاهیج جوجه
20 شهریور 1402
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
  • تصویر
  • SKU
  • نمره
  • قیمت
  • موجود
  • Availability
  • توضیح
  • عرض
  • اندازه
  • Attributes
  • Custom fields
مقایسه